Naltrexon Voor Gewichtsverlies

Contrave is een medicijn voor gewichtsverlies met een complexe werkzame stof "bupropion + naltrexon". Contrave wordt gebruikt als onderdeel van een therapie waarbij de calorie-inname wordt verminderd en de fysieke activiteit wordt verhoogd. Beide werkzame stoffen zijn psychotrope geneesmiddelen die bedoeld zijn om het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden om de psychische toestand te verlichten van de patiënt die is overgestapt op een ander voedingssysteem en zijn manier van leven heeft veranderd.

Contrave is in september 2014 door de FDA goedgekeurd voor gebruik in de VS.

Contrave is slechts een medicijn; geen voedingssupplement voor gewichtsverlies, dat in verschillende apotheken en via internet wordt verkocht.

In tegenstelling tot de voedingssupplementen voor gewichtsverlies van onbekende oorsprong, die nergens en nooit getest zijn op effectiviteit en veiligheid voor de gezondheid, heeft Contrave alle noodzakelijke klinische proeven doorstaan; het feit van zijn registratie wijst erop dat het een therapeutisch effect heeft.

Contrave is een gecombineerd medicijn dat een antidepressivum bevat, bupropion en naltrexon genaamd, dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van opiaatverslaving.

Klinische onderzoeken, waarbij het geneesmiddel in verschillende doses aan patiënten werd toegediend, toonden aan dat het gebruik van Contrave een vermindering van het lichaamsgewicht opleverde met waarden tussen 4,9 en 6,1 kg in vergelijking met het origineel.

Samenstelling van contrave

In de VS is de doseringsvorm van Contrave geregistreerd als tabletten met verlengde werking. Eén tablet bevat:

• Actieve ingrediënten:

  • Naltrexonhydrochloride - 8 mg
  • Bupropionhydrochloride - 90 mg

• hulpstoffen: microkristallijne cellulose, hydroxypropylcellulose, watervrije lactose, L-cysteïnehydrochloride, crospovidon, magnesiumstearaat, hypromellose, dinatriumedetaat, lactosemonohydraat, colloïdaal siliciumdioxide, Opadry II blauw en FD&C blauw nr. 2 aluminiumlak.


Naltrexon is een antagonist van opiaatreceptoren die wordt gebruikt voor de behandeling van drugs- en alcoholverslaving.

Bupropion is een antidepressivum dat ook wordt gebruikt om de nicotineverslaving te behandelen.


Complexe stof "bupropion + naltrexon" wordt door de WHO overwogen om er in 2016 de ATX-code aan toe te kennen (deadline is 1.02.2015). De opname in de groep "A08 Preparaten voor de behandeling van obesitas (exclusief dieetproducten)" en een nieuwe aparte code A08AA62 worden gepland.

Indicaties voor het gebruik van Contrave

Contrave is geïndiceerd voor de behandeling van obesitas bij volwassenen met de volgende body mass index (BMI = lichaamsgewicht in kg / (lengte in m) 2 ):

  • patiënten zonder bijkomende ziekten met BMI van ten minste 30 kg / m2.
  • voor patiënten met BMI groter dan 27 kg / m2 met ten minste één bijkomende ziekten, zoals hypertensie, diabetes type twee of verhoogde cholesterol.

Instrueren ionen voor het gebruik van Contrave

Als CONTRAVE nieuw voor u is, is het belangrijk om de dosis geleidelijk te verhogen om u te helpen zich aan te passen aan het geneesmiddel. Begin de eerste week met één ochtendpil en verhoog de dosis vervolgens geleidelijk tot twee tabletten tweemaal per dag tegen de vierde week. Zorg ervoor dat u CONTRAVE precies inneemt zoals voorgeschreven door uw arts. Raadpleeg de CONTRAVE-doseringstabel om u te helpen op de goede weg te blijven en houd er rekening mee dat sommige mensen, zoals mensen met nier- of leverfalen of mensen die andere medicijnen gebruiken, mogelijk een ander doseringsschema nodig hebben.

Het gebruik van Contrave tijdens zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen

Bij toediening aan zwangere vrouwen heeft Contrave een risicocategorie voor de foetus onder de FDA "X" (er zijn afwijkingen in de ontwikkeling van de foetus of er is een risico op de nadelige effecten van dit medicijn op de menselijke foetus en dus het risico voor de foetus van dit medicijn de mogelijke voordelen voor de zwangere vrouw overtreft).

Contrave wordt niet aanbevolen voor moeders die borstvoeding geven, omdat de componenten ervan doordringen in de moedermelk.

Contrave is niet goedgekeurd voor gebruik bij kinderen jonger dan 18 jaar.

Algemene informatie

De meest voorkomende bijwerkingen van Contrave zijn als volgt: misselijkheid, duizeligheid, constipatie, slapeloosheid, hoofdpijn, droge mond, braken, diarree.

Het ontwikkelbedrijf van Contrave is Or exigen Therapeutics, Inc. (VS). Het distributeursbedrijf is Takeda Pharmaceuticals America, Inc.

Tijdens de behandeling met Contrave is het noodzakelijk om de inname van alcohol uit te sluiten of te beperken.

SeeAlso