Antabuse Kopen In Het België

Uit de statistieken blijkt dat in 2018 in het België het aantal sterfgevallen als gevolg van alcohol meer dan 1,5 duizend gevallen bedroeg. Ongeveer 100 duizend mensen in België lijden aan alcoholverslaving. Slechts 18% van hen krijgt de nodige behandeling. Er zijn een aantal medicijnen die alcoholisme kunnen helpen bestrijden.

Antabuse (disulfiram) is een oraal door de FDA goedgekeurd medicijn dat is gemaakt om alcoholverslaving te genezen. Het helpt om alcoholconsumptie tot nul terug te brengen bij mensen die alcoholisme willen bestrijden.

Tijdens het metaboliseren van zelfs een kleine hoeveelheid alcohol, blokkeert het medicijn de oxidatie van acetaldehyde, wat een extreem onaangename toestand veroorzaakt die kan worden vergeleken met een ernstige kater.

Waarschuwing

Antabuse is verkrijgbaar op doktersrecept. Raadpleeg uw arts over het gebruik ervan en vertel of u allergisch bent voor een stof of geneesmiddel. Antabuse kan ongewenste effecten veroorzaken als de patiënt psychische aandoeningen, bloedvataandoeningen of hartaandoeningen heeft. Vertel het uw arts als u een schildklieraandoening, diabetes, lever- of nierziekte heeft.

Een patiënt die Antabuse gebruikt, mag tijdens de behandeling en enkele weken na afloop van de kuur geen alcoholbevattende stoffen en producten gebruiken. Een kleine dosis alcohol op dit moment kan leiden tot tijdelijke (van 30 minuten tot enkele uren) reacties als ernstige hoofdpijn, ademhalingsstoornissen, blozen, braken, verlies van energie, problemen met het gezichtsvermogen, flauwvallen.

Als een patiënt, die tijdens de behandeling alcohol heeft gebruikt, , begint pijn te krijgen in de linkerarm, borst of kaak, krampen, ernstige ademhalingsproblemen of bewustzijnsverlies, dan is het noodzakelijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Antabuse wordt meestal niet aanbevolen aan zwangere vrouwen. Als het echter nodig is, kan het worden voorgeschreven door de arts.

Er zijn geen gegevens over de vraag of het medicijn een baby kan schaden tijdens het geven van borstvoeding. Waarschuw de arts voor gebruik als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Toepassingsmethode

Het medicijn moet worden ingenomen zoals voorgeschreven door uw arts. Meestal wordt voorgeschreven om 1 tablet per dag met wat water in te nemen, ongeacht de maaltijden. U kunt het innemen voordat u naar bed gaat, als het medicijn slaperigheid veroorzaakt. De dosis wordt individueel bepaald en door de arts bepaald (500 mg is de maximale dagelijkse dosis).

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen zijn: een specifieke smaak in de mond, slaperigheid, acne, hoofdpijn, vermoeidheid. Zodra uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel, zouden de bijwerkingen moeten verdwijnen. Als ze echter aanhouden, raadpleeg dan de arts. De meeste patiënten ervaren geen significante gezondheidsveranderingen.

Ernstige bijwerkingen zijn onder meer zichtproblemen, stemmingswisselingen, verminderde seksuele functie, spierzwakte en toevallen. Als u deze symptomen heeft, bel dan onmiddellijk de arts.

In zeldzame gevallen kan het medicijn ernstige leverproblemen veroorzaken. Zoek medische hulp als u donkere urine, hevige buikpijn, geelverkleuring van de huid of aanhoudende misselijkheid opmerkt een. Deze symptomen zijn onwaarschijnlijk, maar zeer gevaarlijk.

U moet de arts bellen als er tekenen zijn van een allergie voor het geneesmiddel: duizeligheid, huiduitslag, zwelling van de keel of tong, ademhalingsstoornissen. Raadpleeg uw arts voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen.

Geneesmiddelen interactie

Deel met de arts de lijst van de medicijnen die u gebruikt. Er zijn enkele stoffen die, in combinatie met Antabuse, de werking kunnen veranderen. Ze omvatten: alcoholbevattende producten, anticoagulantia, amitriptyline, anticonvulsiva, metronidazol, tinidazol, isoniazide en theofylline. Vermijd het gebruik van cafeïne tijdens het gebruik van Antabuse.