Lage Dosis Naltrexon Voor Pijn

De lage dosis naltrexon (LDN) medicatie is bedoeld voor de behandeling van chronische pijn. De pijn kan worden geassocieerd met verschillende ziekten. Dergelijke ziekten omvatten myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) en fibromyalgie.

Volgens de meningen van sommige medisch specialisten kan het medicijn LDN worden voorgesteld als een goedkoop alternatief voor opioïdentherapiemedicatie voor mensen die lijden aan chronische pijn. Opioïde medicijnen werken snel, maar als ze lange tijd worden ingenomen, kunnen ze een aandoening als pijngevoeligheid veroorzaken. Daarom wordt aangeraden om lange tijd geen opioïde medicijnen te gebruiken. Als het medicijn LDN enige tijd wordt ingenomen, kan het de pijngevoeligheid verminderen. Daarom kan het de meest geschikte keuze zijn voor patiënten met chronische pijn.

Naltrexon wordt gewoonlijk ingenomen in een dosering van 50 mg per dag. Dit medicijn is een opiaatantagonist en kan in de dosering van 50 mg per dag worden ingenomen tijdens de behandeling van opioïden- en alcoholverslaving. Dit medicijn heeft ook een ontstekingsremmend effect, omdat het een eigenaardig mechanisme heeft dat gericht is op het functioneren van microgliale cellen.

De dosering van het medicijn LDN voor het onderdrukken van pijn is ongeveer 4,5 mg per dag. De exacte dosering kan alleen door de arts worden voorgeschreven, omdat elke patiënt individuele eigenaardigheden heeft, dus de doses voor verschillende patiënten kunnen variëren.

In maart 2018 werd op een medische top het medicijn LDN gekozen als de as belangrijkste geneesmiddel voor de groep patiënten met ME/cvs die hyperalgesie hadden. LDN is ook bovenaan de verlanglijst geplaatst voor de klinische onderzoeken met betrekking tot de behandeling van ME/cvs.

Tegenwoordig zijn er geen medicijnen voor ME/cvs die door de Amerikaanse Food and Drug Administration zouden zijn geaccepteerd. De behandeling van deze aandoeningen is voornamelijk gebaseerd op de verlichting van de symptomen en de verzwakking en onderdrukking van de pijn.

Hoewel het soms moeilijk is om de dokter te vinden die het medicijn LDN kan voorschrijven, zijn er enkele artsen die zeggen dat ze het medicijn LDN vaak aanbevelen aan hun patiënten met fibromyalgie en ME/cvs. De belangrijkste klacht van dergelijke patiënten is hevige pijn, dus het medicijn LDN is geschikt voor dergelijke patiënten, omdat het helpt pijn te onderdrukken. Dit medicijn is ook niet duur en de meerderheid van de patiënten kan het betalen.

Maar ook moet worden opgemerkt dat er de vraag is, die nog steeds geen antwoord heeft. Het hangt samen met het feit dat het niet precies bekend is of het medicijn LDN helpt om vermoeidheid te verlichten en andere aandoeningen te behandelen die verband houden met neuronontsteking. Het is bekend dat gliacellen deelnemen aan hyperalgesie en dat LDN het niveau van microglia kan verlagen.

Veel ME/cvs-specialisten bevelen LDN aan hun patiënten aan. Veel mensen geloven dat dit medicijn geschikter is voor fibromyalgie, maar het kan niet worden uitgesloten voor patiënten met ME/cvs, aangezien het voor dergelijke patiënten erg nuttig kan zijn. LDN helpt bij het verlichten van ernstige pijn, daarnaast kan het ook de slaapproblemen oplossen. Meestal wordt aanbevolen om te beginnen met de dosering van 1,5 mg per dag en deze dosering gedurende een week in te nemen. Daarna wordt de dosering verhoogd tot 3,0 mg en binnen een week ingenomen. Daarna kan de dosering worden verhoogd tot 4,5 mg per dag. Maar vergeet niet dat de keuze van de dosering voor elke patiënt individueel is en dat alleen een arts de juiste dosis van het geneesmiddel kan voorschrijven. Voor sommige patiënten kan een kleine dosis van het geneesmiddel voldoende zijn, terwijl anderen een dosis van 6,0-7,0 mg per dag nodig hebben om het meest positieve effect te bereiken.

SeeAlso

SeeAlso